21 Ocak 2012 Cumartesi

Adam Gibi Adam.

     Carlos Carvalhal. Beşiktaş'ın centilmen hocası.

     Senin ne geniş bir kalbin var öyle hocam! Kibirden uzak, yeri geldiğinde olabildiğince ciddi, yeri geldiğinde çocuklar gibi gol sevinci yaşayan. Hiç bir zaman centilmenliği ve insana saygıyı elden bırakmayan. Mümkün olduğunca kalp kırmaktan, atıfta bulunmaktan kaçan. Türk futbolunun Ecevit'i adeta.

     Dünya Mourinho gibi şaklabanları, laf cambazlarını; Türkiye Yılmaz Vural gibi oyuncusunu döven şovmenleri gördü. Futbolcusunun anasına küfreden; ama sırf başarılı olduğu için sevilen Fatih Terim gibi değil. Ya da başarı gecikince "Trabzonspor'un penaltıları incelenmeli" diyen Aykut kocaman gibi de değil. Adam gibi adam olduğun için. Sen insanların kalbinde kişiliğinle yer ettin. Ertuğrul Sağlam gibi. Tayfur Havutçu gibi. Mustafa Denizli gibi.


     Hiç ayrılma hocam. Kulübün, Türkiye'nin senin gibi insanlara çok ihtiyacı var.


Kısa bir anekdot: 18.hafta Beşiktaş-Eskişehir maçında bir pozisyon yaşanır. Fernandes'e bir pas atılır ancak top Fernandes'in önünden biraz açılır.  Fernandes tam topu yakalayacakken İsmail Köybaşı topu alır ve ortalar. Ancak İsmail ofsayttadır ve Beşiktaş ciddi bir atağı harcamış olur böylece. Carvalhal İsmail'e kızar; "Neden bırakmıyorsun" diye. Ancak aradan 1.5-2 dakika geçtikten sonra zaten yedek kulübesinin önünde çizgide oynayan İsmail'den özür diler.

İsmail 22 yaşındadır. Carlos Carvalhal ise 46.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder